För öppettider, menyer och program: se respektive verksamhet.
Hoppkuddarna är nu stängda för säsongen.

En sagolik upplevelse i Folkets Park  28 nov – 27 feb

Vinterdröm fyller återigen parken med fantasifulla vinterlandskap, sagodjur och en liten seriefylld paketpromenad. I landet Vinterdröm bor de små vättarna, den snälla björnfamiljen och den goda isprinsessan i sitt vinterslott. Här busar vättarna och björnarna med parkens besökare och håller ett öga på de magiska paketen, men i parken finns också en elak orm. Kliv in i Vinterdröm för att träffa alla sagofigurerna, förundras av den upplysta parken och fika och umgås med vänner och familj. 


Skridskoåkning på tre olika isbanor

I den vackert upplysta parken kommer det att finnas två isbanor där besökare kan fara fram över isarna. Isbanan på plaskdammen öppnar redan den 28 november. Den 17 december kan du för första gången någonsin åka skridskor på parktorget i Folkets Park! Samma dag öppna vi dessutom upp Slingan – en helt ny isbana som slingrar från Parktorgets isbana ner mot Plaskdammen.

Ni kan ta med era egna skridskor och låna skridskor från utlåningsboden. Läs mer om isbanorna och skridskoutlåningen här.


Sagovärldarna

Under Vinterdröm har det byggts upp flersagovärldar där olika sagofigurer har flyttat in. På gräsmattan framför Orangeriet bor den snälla björnfamiljen. På Amiralens uteplats kan ni gå in i Vättarnas labyrint. Precis intill den lilla isbanan hittar ni den elaka ormen, och på Vänskapstorget har Isprinsessan flyttat in i sitt vinterpalats. Dessutom har vi fyllt hela parken med hundratals vackra granar.


Paketpromenad

I parken finns flera dekorativa och upplysta paket. Fem av dessa paket utgör en paketpromenad och innehåller en serieutställning på temat Vinterdröm. Leta upp paketen, kika in och fördjupa dig i sagodjurens hemliga liv! Läs mer om de fem konstnärerna Emelie Kindh, Jon Högman, Svalan SörblomAstrid Frising och Anna Lundgren Widén och deras serier här. 


Sagan om Vinterdröm 

Varje magiskt fantasiland har en egen saga, likaså landet Vinterdröm! Här kan du läsa sagan i sin helhet.

I landet Vinterdröm bor de små vättarna, den snälla björnfamiljen och den goda isprinsessan i sitt vinterslott. Här busar vättarna och björnarna med parkens besökare och håller ett öga på de magiska paketen. Vid isprinsessans vinterslott växer magiska frostblommor som de små vättarna kokar saft på. Saften använder de så att parkens träd får sitt magiska ljus.

Men i parken finns också en elak orm… En riktigt kall dag när ormen frös, ringlade den sig ner under Plaskdammen. Snabbt planterade då den snälla björnfamiljen ett stort lysande träd över ingången till ormens bo. Sedan den iskalla dagen har den elaka ormen varit fast under plaskdammen. Men, som ni vet så varar inget för evigt…