Vi använder kakor (cookies) för att samla besöksstatistik och förbättra användarvänligheten. Du accepterar användningen av kakor genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen.
×

Det är äntligen den tiden på året då vi drar på oss de varma ullstrumporna, dricker varm choklad och rullar oss i snö(slask). På den stora isbanan i Folkets Park är det riktig vinter varje dag, från december till mars!

 

Den populära isbanan är öppen alla dagar kl. 10-21 från den 30 november till den 8 mars. Det spelas stämningsfull musik som du kan åka ikapp till och när mörkret faller så lyses isbanan upp med läcker (och mysig) belysning.

Vid dåligt väder kan vi behöva stänga isbanan. Vi informerar om eventuella förändringar av öppettiderna på vår Facebook och Instagram.

 

Skridskoutlåning:

I skridskoboden kan ni låna skridskor och hjälm gratis! Minsta storlek på skridskorna är 25 och den största är 46. Hjälm är obligatoriskt för alla! Vi har ingen möjlighet att låna ut skidskor utanför öppettiderna eller ta emot gruppbokningar.

Skridskoutlåningens öppettider:
Vardagar: kl. 15-18
Helger: kl. 10-16

Observera att sista utlåningen av skridskor är en halvtimme innan stängning, detta för att personal ska ha möjlighet att samla in alla skridskor till stängning.

Skridskoboden är stängd 24-26 och 31 december 2019 samt 1 och 5-6 januari 2020.

 

Ishockey på isbanan:

Onsdagen den 4 december är det primär för ishockey på isbanan! Varje onsdag kl. 19-21 är det hockeyspel för alla över 16 år. Ni lånar skridskor och hjälm i skridskoboden. Det finns även ett begränsat antal hockeyklubbor och puckar som går att låna.

På onsdagar är isbanan stängd kl. 18-19 då vi skrapar isen inför ishockeyn.

Det är ingen ishockey på isbanan 25 december 2019 samt 1 januari 2020.

 

Skridskoskola med Friluftsfrämjandet:

På lördagar från 30 november till den 7 mars kl. 10-12 är det skridskokul med Friluftsfrämjandet. Tillsammans övar vi på att åka framåt, bakåt, svänga och bromsa genom olika lekar och övningar. Aktiviteten är för både barn och vuxna som vill vara med och lära sig åka skridskor under lekfulla former.

 

Isbanans regler:

  • Använd hjälm! Alla som beträder isbanan måste ha hjälm, stora som små. Hjälm finns att låna i utlåningboden.
  • Inga skor på isen! Du får inte gå på isen med skor. Sand och småsten förstör både isen och skridskorna.
  • Respektera att alla måste få känna sig säkra på isen. Åk med omdöme och använd inte boll eller puck på isen om du inte är där ensam.
  • Åldersgräns: finns ej! Alla är välkomna!
  • Var rädda om varandra!

 

Sallys café:

Varje lördag-söndag är Sallys öppet kl 10-16. Här serveras läckra mackor, varma soppor och goda drycker.

 

Vi ses i Folkets Park!