24/9: Cykelsafarin öppnar igen.

Spana upp i trädkronor och leta blad buskar och snår så kommer du att hitta små och stora överraskningar. Träd är superviktiga för allt som lever och genom att delta i vår tipsrunda i parken får du reda på varför. Alla barn är välkomna att delta!

Tipsrunda genom Trädens hemliga värld

Parkens tips runda sker digitalt och du deltar genom ett frågeformulär som du kan ha med dig i din telefon. Du hittar formuläret via den här länken Tipsrunda

Du kan också enkelt komma till formuläret på plats i parken! Följ de runda skyltarna som är numrerade. På de runda skyltarna finns en QR-kod som du kan scanna med din telefon. Via den kommer du direkt till formuläret. Oftast räcker det med att använda telefonens kamera för att scanna. Du behöver inte gå tipsrundan i någon speciell ordning. När du har svarat på alla 12 frågor kan du enkelt skicka dina svar direkt. Glöm inte att skriva din mejladress!

Du kan skicka in ditt svar till och med 28 oktober. Vinnaren dras vecka 44 och kontaktas via mejl.

Ovärderliga för oss som bor i staden

Uppe i trädkronorna finns ett eget ekosystem, en egen värld med olika funktioner som är ovärderliga för alla oss som bor i staden. Träden ger oss skugga, tar hand om regnvatten och är en livsplats för många organismer, svampar och djur. I februari 2020 utsågs Malmö till Tree City of the World, en utmärkelse till städer som vårdar sina träd på ett hållbart sätt.  Trädens hemliga värld visualiserar några av trädens många funktioner och användningsområden och pågår fram till 28 oktober 2022.

Dela gärna dina trädbilder med hashtag #TreesInMalmo

En figur som föreställer många små hus är uppsatt i ett av träden i Folkets Park.   En figur av en stor, röd skalbagge som sitter i ett träd.