Vi använder kakor (cookies) för att samla besöksstatistik och förbättra användarvänligheten. Du accepterar användningen av kakor genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen.
×
För öppettider, menyer och program: se respektive verksamhet.
Ta hand om varandra! Håll avstånd, stanna hemma om du är sjuk!

Passa på att uppleva Trädens hemliga värld innan 1 november!

Du kanske har sett några vättar, en stor skalbagge och en enorm näsa uppe i ett träd och undrat vad det är? Det är träden som bjuder in till äventyrsvandring i trädens hemliga värld! Ta ett varv i parkens grönska och glöm inte att se dig omkring! I, under och omkring några av parkens träd finns små och stora överraskningar för den som är uppmärksam.

Ovärderliga för oss som bor i staden

Uppe i trädkronorna finns ett eget ekosystem, en egen värld med olika funktioner som är ovärderliga för alla oss som bor i staden. Träden ger oss skugga, tar hand om regnvatten och är en livsplats för många organismer, svampar och djur.

I februari 2020 utsågs Malmö till Tree City of the World, en utmärkelse till städer som vårdar sina träd på ett hållbart sätt.  Äventyrsvandringen Trädens hemliga värld visualiserar några av trädens många funktioner och användningsområden och pågår mellan 22 september – 1 november 2020.

Dela gärna dina bilder #TreesInMalmo och tänk på att hålla avstånd, i parken finns det gott om plats att sprida ut sig på!

Karta över trädens hemliga värld. De orange prickarna markerar de träd som är med i äventyrsvandringen.
Karta över trädens hemliga värld. De orange prickarna markerar de träd som är med i äventyrsvandringen.

En figur som föreställer många små hus är uppsatt i ett av träden i Folkets Park.En figur av en stor, röd skalbagge som sitter i ett träd.

Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta.