Vi använder kakor (cookies) för att samla besöksstatistik och förbättra användarvänligheten. Du accepterar användningen av kakor genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen.
×

Välkommen till Odla i Parken, en stadsodling som drivs av Malmö stad! Odlingen är både öppen för allmänheten och för olika föreningar och odlingsgrupper. Odlingslådorna är målade i olika färger för att enkelt visa vilken grupp som odlar i vilka lådor.

Öppna aktiviteter med Växtvärket för alla barn!

Växtvärket har öppna aktiviteter för stora och små barn. Tillsammans odlar, skördar och pysslar i odlingsområdet och lär oss om de olika grönsakerna och växterna.

Under sommaren kommer ni tillsammans med pedagogerna att så bland annat sallad, ärtor och morot i växthuset och i pallkragarna, gräva i pallkragarna, plantera, rensa ogräs, krukmakeri och bygga egna små miniväxthus. Och för den som är sugen på pyssel kan ni göra egna vimplar och rita.

Aktiviteter i september och oktober med Växtvärket

Den 22 och 30 september har Växtvärket aktiviteter kl 11-14, då står skörd och matlagning i uteköket på schemat. Under höstlovet har Växtvärket aktiviteter tisdag och torsdag kl 12-15. Då ska lökar sättas, det ska fixas i pallkragarna och även då bjuds det på matlagning i uteköket. Det är gratis att delta och ingen föranmälan krävs!

Blå och rosa odlingslådor

I dessa är det fritt fram att plocka av det som växer! Känn, lukta och smaka av örter, bär och grönsaker. Då alla ska få en chans att ta del av odlingen tänk på att skörda med måtta och inte ta mer än du behöver.
Titta gärna i vårt utekök! Där finns örter och sallad som du kan plocka. Där kan du även skölja och rensa din skörd samt tillaga dem på vår grill. Smaklig måltid!

Gröna odlingslådor

Här odlar Folkets Odling, en tillsammansodling för de som bor i närheten av Folkets Park och som vill odla och lära med andra. Intresserad av att vara med? Maila Lina!

Gula odlingslådor

I de gula lådorna odlar Far i Hatten olika läckerheter till sin White Guide-rekommenderade matlagning. Grödorna ska serveras i deras restaurang så titta gärna på vad de odlar men plocka inget. Mer information om Far i Hatten hittar ni HÄR!

Turkosa odlingslådor

Här odlar Organic Without Borders, en odlarförening som odlar med skolor och förskolor. Genom kreativ pedagogik lär sig barnen om odling och matproduktion. Barnen skördar sina egna grödor så var vänlig att inte plocka något ur dessa lådor.
Vill du veta mer? TRYCK HÄR!

Växthuset

I växthuset sår vi fröer inför kommande säsong och här inne växer sådant som gillar att ha det riktigt varmt och skönt. När solen lyser på växthuset samlas värmen inne i växthuset och gör att det är varmare här inne än utanför. Helt naturlig värme utan varken element eller vedeldning. I växthuset trivs bland annat paprika, tomat och vindruvor.
Titta gärna in och se vad som odlas men var vänlig att inte plocka från de uppmärkta odlingslådorna.

Uteklassrummet

I vårt uteklassrum finns bänkar för alla åldrar samt en svarta tavlan att kunna skriva och rita på. Alla är välkomna att använda klassrummet för att kunna samla en grupp stora som små och ha lektioner och föreläsningar utomhus.

Uteköket

Välkommen till vårt utekök! Köket är öppet för allmänheten och här kan du rensa din skörd, använda arbetsborden till att laga mat samt grilla vid våra grillplatser. Köket är öppet att använda förutom de datum det är bokat av Odla i parken.
Var vänlig att städa fint efter dig och ställ tillbaka möblerna såsom de stod när du kom. Tack för att du sorterar ditt avfall och slänger det i rätt soptunna.
Vid eventuella fel eller skadegörelse – kontakta Malmö stads felanmälan.
Smaklig spis!

Workshops hos odla i parken

Under sommaren och hösten bjuder Odla i parken in till workshops, förläsningar och matlagning i uteköket. För att delta behöver du boka din plats. Bokningslänk kommer ut på Folkets Parks facebook-sida en månad innan evenemanget.

18 maj kl 18-20
Anette Nilsson från Boäng berättar om sin Potager ( köksträdgård på franska) och ger odlingstips!

16 juni kl 13-15
Stadsodlarna Landet oss lär ut allt om att binda buketter med vilda och ätliga växter.

18 augusti kl 10-15
Temadag om odling och hälsa! Mat, örtmedicin och yoga idet gröna är några teman under dagen.

24 augusti kl 14-16
Laga mat med Yallatrappan i uteköket

1 september kl 13-15
Lär dig göra kombucha med Roots kumbucha.

22 oktober kl 13-15
Hydroponisk workshop med Hemmaodlat