Vi använder kakor (cookies) för att samla besöksstatistik och förbättra användarvänligheten. Du accepterar användningen av kakor genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen.
×

Välkommen till Odla i Parken, en stadsodling som drivs av Malmö stad! Odlingen är både öppen för allmänheten och för olika föreningar och odlingsgrupper. Odlingslådorna är målade i olika färger för att enkelt visa vilken grupp som odlar i vilka lådor.

Blå och rosa odlingslådor

I dessa är det fritt fram att plocka av det som växer! Känn, lukta och smaka av örter, bär och grönsaker. Då alla ska få en chans att ta del av odlingen tänk på att skörda med måtta och inte ta mer än du behöver.
Titta gärna i vårt utekök! Där finns örter och sallad som du kan plocka. Där kan du även skölja och rensa din skörd samt tillaga dem på vår grill. Smaklig måltid!

Gröna odlingslådor

Här odlar Folkets Odling, en tillsammansodling för de som bor i närheten av Folkets Park och som vill odla och lära tillsammans med andra.

Vill du odla i parken den kommande säsongen? Klicka här för att skicka in din anmälan.

Gula odlingslådor

I de gula lådorna odlar Far i Hatten olika läckerheter till sin White Guide-rekommenderade matlagning. Grödorna ska serveras i deras restaurang så titta gärna på vad de odlar men plocka inget. Mer information om Far i Hatten hittar ni HÄR!

Barnkalas i Folkets Park

Funderar du på att hålla i ett barnkalas? I Folkets Parks södra hörn, i lummiga Olda i parken kan du att hyra en plats för lekfulla barnkalas. Helt gratis!  

Bland odlingslådor, rabatter och träd finns vårt utomhuskök och en uteplats med sittplatser under tak. Området är bokningsbart varje torsdag-söndag mellan kl 13.00-17.00 under perioden maj-september 2019. 

Vi finns vi här för dig som vill ha ett utomhuskalas i Folkets Park. När du bokar får du tillgång till följande:  

  • Ett reserverat område bara för dig och dina gäster 
  • Bord och stolar med plats för 30 antal gäster. 
  • Tallrikar, bestick, glas och allt du behöver för att duka borden som står under vår fina pergola. 
  • Ett utekök med rinnande vatten, en stor arbetsyta och möjlighet att grilla. 
  • En bod fylld med roliga spel och pynt som du kan använda för att göra kalaset extra fint! 
  • En bra plats (och material) för att anordna en fiskedam för alla barn. 

Du som bokar är ansvarig för att ställa iordning inför kalaset och att diska, städa, plocka undan och lämna det fint när ni är klara.  

Till bokning av platsen. Endast ett sällskap per dag och först till kvarn gäller. 

Växthuset

I växthuset sår vi fröer inför kommande säsong och här inne växer sådant som gillar att ha det riktigt varmt och skönt. När solen lyser på växthuset samlas värmen inne i växthuset och gör att det är varmare här inne än utanför. Helt naturlig värme utan varken element eller vedeldning. I växthuset trivs bland annat paprika, tomat och vindruvor.
Titta gärna in och se vad som odlas men var vänlig att inte plocka från de uppmärkta odlingslådorna.

Uteklassrummet

I vårt uteklassrum finns bänkar för alla åldrar samt en svarta tavlan att kunna skriva och rita på. Alla är välkomna att använda klassrummet för att kunna samla en grupp stora som små och ha lektioner och föreläsningar utomhus.

Uteköket

Välkommen till vårt utekök! Köket är öppet för allmänheten och här kan du rensa din skörd, använda arbetsborden till att laga mat samt grilla vid våra grillplatser. Köket är öppet att använda förutom de datum det är bokat av Odla i parken.
Var vänlig att städa fint efter dig och ställ tillbaka möblerna såsom de stod när du kom. Tack för att du sorterar ditt avfall och slänger det i rätt soptunna.
Vid eventuella fel eller skadegörelse – kontakta Malmö stads felanmälan.
Smaklig spis!

Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta.