Information om Coronaviruset: Parken och lekplatserna är öppna.
För öppettider, menyer och program: se respektive verksamhet.
Ta hand om varandra! Håll avstånd, stanna hemma om du är sjuk!

I Folkets Park finns det en klassisk gammal dansrotunda, Brändan, där det har dansats i under flera årtionden. Och i sommar blir det dans igen. Vid fyra tillfällen i maj, juni, juli och augusti kan ni dansa loss till Engdahls, Callinaz, Drifters och Holidays Orkester.

 

25 maj kl. 19: Callinaz

Denna fredag är det Callinaz som står för musiken. Callinaz är ett ungt dansband med ursprung från nordvästra Skåne. Med sin fräscha stil och en repertoar med influenser från 50, 60-talet och rockabillymusiken är de ett unikt inslag på Sveriges dansbanor. 2014 tilldelades bandet Sveriges Radiopris under prestigefyllda Guldklavengalan i Malung.

Dansen med Callinaz är flyttad till parktorget där Callinaz kommer spela från vår lilla utomhusscen.

Callinaz består av Simon Lindqvist (gitarr), Carolina Skaarup Olsson (sång, gitarr), Mikael Rosenqvist (bas), Andreas Holmberg (trummor)
och Tom Lindqvist (gitarr).

1 juni kl. 19: Drifters

Ett av Sveriges största dansband genom tiderna startade 1962. Redan från början var målsättningen att varje spelkväll göra allt för att lämna en nöjd danspublik efter sig. Att aldrig ge avkall på denna ambition är nog en av anledningarna till att ha lyckats hålla sig på toppen i snart 50 år. Att sedan släppa skivor, hamna på Svensktoppen (14 ggr), medverka i massor av TV-program gör ju inte saken sämre.

20 juli kl. 19: Holidays

Holidays bildades 1999. Utgångsorten är Åmål och två av orginalmedlemmarna är fortfarande kvar: Michael Andersson och Hans Melin. Detta härliga dansband spelar en svängig dansmusik och bjuder verkligen på sig själva.

Medlemmar: Mattias Sjöstenius (sång, gitarr och dragspel), Nicklas Mörk (trummor), Michael Andersson (gitarr, saxofon och sång), Hans Melin (keyboards), Hans Jönsson (bas, sång)

31 augusti kl. 19: Engdahls

Första Dans i Parken står Engdahls för musiken. Malmöbandet har på bara några år lyckats etablera sig bland landets dansbandselit. De fyra bandmedlemmarna spelar i huvudsak danslåtar av den så kallade mognare stilen och deras popularitet växer stadigt.

Bandet består av Lars-Göran Petersson (trummor och sång), Fredrik Engdahl (gitarr och sång), Staffan Ekström (bas, sax och sång) och Patrik Andersson (keyboard och dragspel).