18/1: Skridskoutlåningen håller stängt till och med 28/1. Isbanorna håller öppet! ❄
Ta hand om varandra! Håll avstånd, stanna hemma om du är sjuk!

Sagovärldarna

Under Vinterdröm har det byggts upp flersagovärldar där olika sagofigurer har flyttat in. På gräsmattan framför Orangeriet bor den snälla björnfamiljen. På Amiralens uteplats kan ni gå in i Vättarnas labyrint. Precis intill den lilla isbanan hittar ni den elaka ormen, och på Vänskapstorget har Isprinsessan flyttat in i sitt vinterpalats. Dessutom har vi fyllt hela parken med hundratals vackra granar.


Sagan om Vinterdröm

I landet Vinterdröm bor de små vättarna, den snälla björnfamiljen och isprinsessan i sitt vinterslott. Här busar vättarna och björnarna med parkens besökare och håller ett öga på de magiska paketen. På träden runt isprinsessans vinterslott växer magiska frostblommor som de små vättarna kokar saft på. Saften använder de så att träden får sitt magiska ljus.

Men i parken finns också en elak orm. En riktigt kall dag när ormen frös, slingrade den sig ner under plaskdammen. Snabbt planterade den snälla björnfamiljen ett stort lysande träd över ingången till ormens bo. Sedan den iskalla dagen har den elaka ormen varit fast under plaskdammen. Men, som ni vet så varar inget för evigt…