18/1: Skridskoutlåningen håller stängt till och med 28/1. Isbanorna håller öppet! ❄
Ta hand om varandra! Håll avstånd, stanna hemma om du är sjuk!

Paketpromenaden

I parken finns flera stämningsfulla lysande paket. Fem av dessa paket utgör en paketpromenad och innehåller en serieutställning! Leta upp paketen, kika in och fördjupa dig i seriernas värld. Här kan du läsa mer om de olika serietecknarna som skapat verken som finns i de olika paketen.


Emelie Kindh

Emelies passion för att rita och att berätta sina berättelser ledde henne till Serieskolan i Malmö. Hon växte upp med den japanska seriestilen manga vilket har påverkat hennes sätt att skapa serier. Hennes senaste karaktär är den unga häxan Madeleine, vars pappa är en häxjägare. 

Emelie om tolkningen av sagan: Jag ville tolka henne ur hennes vardagsliv, och hennes gemenskap med björnarna och vättarna. 


Svalan Sörblom

Svalan är illustratör och serietecknare som gärna tecknar drömlika och ibland lite skrämmande motiv. För Svalan är tecknandet som ett sätt att öppna dörren till en annan del av verkligheten, där hon kan presentera och förklara allt det jag inte kan sätta ord på. Därför är hennes serier ofta textlösa då hon hellre berättar bara med bilder. 

Enligt Svalan har Malmö stadsbibliotek en jättefin serieavdelning. Här kan den som inte läst serier tidigare gå och bläddra bland de många olika serierna, och kanske hittar du något som passar just dig. 

Svalan om tolkningen av de små vättarna: Den del av sagan som jag har tecknat handlar om de små vättarna och vad de gör i landet Vinterdröm. Jag tänker mig att vättarna är väldigt små och busiga, och om du stöter på dom kanske du blir lite förskräckt. Men vättarna är också väldigt snälla och hjälper till så att allt i Vinterdröm fungerar som det ska.


Jon Högman

Efter den bejublade debuten med Batman-parodin “Läderlappen” i nionde klass tog det nästan 15 år innan Jon på allvar började rita serier igen. Jon läser nu andra året på Serieskolan i Malmö med fokus på satir och en autobiografisk serie om högstadieåren i Värmland. 

Jons favoritkaraktär är ingen mindre än Tintins Kapten Haddock med sitt mustiga ordförråd och förmåga till samtidspaningar. 

Jon om tolkningen av den snälla björnfamiljen: Vem är egentligen den elaka ormen? Varför är den så illasinnad? Finns det något som kan värma Ormens kallblodiga hjärta? Med dessa frågor ger jag nu plattform till landet Vinterdröms minst omtycka figur och ett kanske gryende hopp om bot och bättring. 


Anna Lundgren Widén

Anna har alltid velat berätta historier och genom serier får hon göra det både genom bild och text – det bästa av två världar! Som serietecknare har Anna varit verksam i sex år och hon gick på Serieskolan 2019–2020. Anna gillar att göra läskiga och äventyrliga serier med övernaturliga inslag.

Inspirationen till hennes serier kommer från den japanska mangan och favoritserien är “Our Dreams at Dusk: Shimanami Tasogare” av Yuhki Kamatani.


Astrid Frising

Astrid är en illustratör, manga och serietecknare från Österlen. Redan i gymnasiet bestämde sig Astrid för att satsa helhjärtat på att bli serietecknare och läste på Serieskolan i Malmö 2019–2020.  

Att förverkliga de karaktärer och scenarion som hon skapat och bjuda in andra till att ta del av dem beskriver Astrid som det magiska med att vara serietecknare. Hennes karantär Sonrisa är den mest aktuella och kommer synas mer under 2021.