Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

Festival Latino firar 10 år

Festival Latino går av stapeln den 23 juli i Folkets park. Kom och fira 10-årsjubileet tillsammans med oss och upplev en magisk resa genom Latinamerika – mitt i Malmö!

Festivalen kommer hålla till på parktorget med ett fullspäckat scenprogram. Runt 15 olika dansgrupper kommer delta och olika musikgrupper kommer underhålla mellan kl. 15 till kl. 21.30. Efter festivalen på parktorget forsätter firandet med efterfest på Moriskan.

För mer information om festivalen, deltagare och programmet kan ni kika på Festival Latinos facebook-event.

Karnevalståg från Stortorget till Folkets Park

En av festivalens höjdpunkter är karnevalståget, som växer för för varje år. I år räknar man med fler än 350 deltagare från olika Latinamerikanska föreningar. Karnevalståget avgår från Stortorget och väntas anlända till Folkets park cirka kl. 14.00

Föreningen Festival Latino om festivalen

Det har alltid varit drömmen att stolt visa upp den latinamerikanska kulturen för världen, därför togs initiativet att organisera Festival Latino för första gången i mitten av 90-talet. Men det var inte fören 2013 då föreningen Festival Latino bildades i sin nuvarande form. Festivalen har sen dess bara blivit större och större och är en av de största i Sverige, i år 2022 gör vi festivalen för 10:e gången.

Festival Latino började som en idé eller en dröm att visa den latinamerikanska kulturen och integrera vår älskade latinamerikanska koloni i Malmö genom att sprida konst, musik, kultur och dans. Nu 10 år senare har festivalen blivit verklighet, drömmen är uppfylld. Genom åren har Festival Latino upplevt en ökad tillväxt i antalet artister, band, dansgrupper (lokala och internationella), workshops, deltagande organisationer och publik. Under alla dessa år har festivalen besökare från hela Sverige och även länder så som Spanien, Italien, Norge och Danmark.

Arrangörer och samarbeten

Festival Latino görs i samarbete mellan Folkets park och föreningen Festival Latino. Övriga samarbetspartners är Malmö stad, Studiefrämjandet, Medborgarskolan och Kulturförvaltningen.

Illustrerad bild för arrangemanget Festival Latino