Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

Det här bjuder juli på i Folkets park

Folkets park har öppet hela dagarna året runt och under sommaren händer det extra mycket grejer hos oss!

Här kan du se programmet för juli. Spara det på din telefon, eller dela med någon som skulle uppskatta det.
Du hittar också våra evenemang på Facebook samt i vårt kalendarium. Där finns mer information om bland annat tider och platser för de olika arrangemangen.

Folkets park blir Pride Park 6-10 juli

Malmö Pride är en årligt återkommande Pridefestival som arrangeras av föreningen Malmö Pride. Festivalen ska belysa HBTQIA+ rättigheter med hjälp av kultur, utbildning och opinionsbildning. Malmö Pride och Folkets park har haft ett samarbete under många år, och nu är det äntligen dags för festival igen.

Under Malmö Pride byter Folkets park skepnad till Pride Park och kommer fyllas med aktiviteter, samtal, workshops, konserter och mycket annat. Lördagen den 9 juli är Folkets park slutpunkten för prideparaden som startar från Mölleplatsen och rör sig genom staden. I Pride park kommer den stora paradfesten hållas med konserter på stora scenen. Detta vill ni inte missa!

All information om festivalen och programmet finns hos Malmö Pride, du hittar det här.

Superdupersommmar fyra dagar i veckan juli

Under juli är det föreställningar med Superdupersommar kl. 13 måndag – torsdag. Folkets Park bjuder tillsammans med Barnens Scen och BUFF in till magiska kulturupplevelser för barn och unga i Ridhuset, på parktorget och ute i parken.

Varje dags program är unikt med en härlig blandning av internationella gästspel, högljudda och finstämda musikakter, stora och små föreställningar ute och inne. Alla föreställningar har fri entré. Så ta med hela familjen och kom och ha en Superdupersommar i Folkets park!

I juli visar vi film i Ridhuset på måndagar. Filmerna visas i samarbete med BUFF och du hittar filmprogrammet hittar du via Superduper-länken nedan eller på facebook.

Klicka på länken för mer information om Superdupersommar 2022.

Festivalyra, jazz och Ulf Lundell!

I juli arrangeras två festivaler i Folkets park, Skånsk Reggae Festival 2 juli (biljett köper du via arrangören) och Festival Latino som har 10 års jubileum den 23 juli. Den 16 juli bjuds det på jazzkonsert i form av Let’s get lost in jazz och månaden avslutas med ett efterlängtat besök av ingen mindre än Ulf Lundell den 10 juli (biljett köps via arrangören).

Jam-sessions på Vänskapstorget

I juli är det premiär för Vänskapstorget sessions. Hit har vi bjudit in lokala artister, djs, konstnärer och dansare som tillsammans med ungdomar bjuder på uppträdande, workshops och good vibes. Kvällarna leds av ingen mindre än Dirty Jens och det är helt gratis att delta. Vänskapstorgets Sessions kör kl. 17-20 varje onsdag under juli månad. Hit kan du komma och hänga, lyssna på musik, spela basket, prova på dans eller greppa micken och köra en låt eller två. Kvällarna avslutas med uppträdande från lokala artister och djs. Premiären är onsdag 6 juli med Yigsaw, DJ Naffsaid och Fryshusets breakdance crew.

Mer info finns i eventen på Facebook, klicka på länken eller sök på ”Vänskapstorget sessions”. Länk till facebookevent.

Ännu mer kul hos parkens verksamheter

Det här och mycket mer är på gång i Folkets Park. Även verksamheterna har ett fullproppat program. Förutom att hålla sina resturanger öppet så kör Far i Hatten konserter, Moriskan håller öppet för efterfester både till reggae- och pridefestivalen och hos Boulebar kan man anmäla sig till bouleturnering extra allt på lördagar. Sallys har fått en ny större uteservering med lite längre öppettider. Terrariet håller i ansiktsmålning några dagar i veckan till förmån för djurambulansen som räddar djur i Ukraina och Äventyrsgolfen har öppet hela sommaren och har laddat upp med glass i stora lass.

Vill du veta mer om verksamheterna i parken kan ni klicka på länken: Verksamheter i Folkets park

Vi ses i juli!