Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

Utställningen Hela staden är ett monument invigs på Vänskapstorget

Fredagen den 17 juni invigs utställningen Hela staden är ett monument, med ett antal tillfälliga verk. Det kommer bli invigningstal, performance och samtal med konstnärerna till verken På våra gator, UPROOT/DISPLACE, Den vita staden och tornet som föll, Yaan Cuskanaa samt Glömskans arkiv. 

Hela staden är ett monument är en utställning inom ramen för projektet Antirasistiskt Monument. Utställningen består av flera tillfälliga verk av konstnärerna Hanni Kamaly, Arkiv S, Ikram Abdulkadir, Salad Hilowle samt Felicia Mulinari, Athena Farrokhzad och Saga Gärde från Amfi. Verken kommer att finnas och kunna upplevas på olika tider och platser runt om i Malmö under 2022 och våren 2023. 

Under invigningen kommer alla konstnärer att berätta om sina verk och dessutom kommer Felicia Mulinari och Saga Gärde från Amfi presentera akt 1 ur Glömskans arkiv. Ikram Abdulkadirs verk Yaan Cuskanaa (2022) kommer kunna ses på plats och Hanni Kamaly kommer ha delar av sitt verk på affischväggen. Arkiv S kommer visa kartläggningen som ligger till grund för sitt verk och de två följande dagarna, den 18 och 19 juni, klockan 11.00 respektive 14.00 kommer Salad Hilowle ha sina performativa vandringar med utgångspunkt vid Margarethapaviljongen.  

Precis som titeln avslöjar öppnar utställningen upp tanken för att närma sig staden som ett monument. Verken utforskar hur rasistiska strukturer påverkar de erfarenheter och minnen som gemensamt skapar en stads berättelser. Det alla verk har gemensamt är att de ställer frågor och säger något viktigt till framtiden. Samtliga verk är skapade specifikt för utställningen och baserade på flera månaders research i och om Malmö.  

Me infomation om Kulturförvaltningens arbete och projektet Antirasistiska monument finns på malmo.se


Program 17 juni klockan 17.00–19.00

Plats: Vänskapstorget i Folkets park

17.15: Projektet hälsar välkomna och Frida Trollmyr invigningstalar 

17.30:  Performance: Felicia och Saga från Amfi presenterar akt 1 i Glömskans arkiv 

18.15: Samtal med konstnärerna