Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

Fendika från Etiopien spelar i Folkets park 8 juni

Välkomna till en härlig kväll med dans- och musikkollektivet Fendika från kulturcentret i Addis Abeba, Etiopien med samma namn.
Kvällens inleds kl. 17.00 med ett dj-set med Daniel Lemma i Folkets trädgård utanför Ridhuset. Konserten med Fendika startar kl. 19.

Fendika är en dans- och musikgrupp som består av de skickligaste dansarna och musikerna från Addis Abeba. Med fokus på att lyfta etiopisk tradition blandar de även in samtida rörelser och ljud. Melaku Belay, en av de ledande dansarna inom etiopisk dans grundade Fendika år 2009. Fendika består av 2 dansare, 2 sångare och 4 instrumentalister som spelar kebero trummor, masenko (en ensträngad stråkfiol), krar (en fem- eller sexsträngad lyra) och bas-krar. Gruppen har sin bas i det berömda kulturcentret Fendika Cultural Center.

Konserten har fri entré!