Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

Att tänka på vid ett besök i Folkets park i sommar

Nu är sommarsäsongen igång i Folkets park och det innebär att parken fylls med arrangemang och aktiviteter av olika slag. Oavsett om du besöker Folkets park för att gå på konsert, läsa en bok på en bänk eller besöka lekplatserna så finns det några saker som kan vara bra att tänka på, för alla besökares trivsel och säkerhet.

När det är konsert

Solstolar är inte tillåtna på det stora scenområdet på parktorget vid större konserter och arrangemang. Vid vissa konserter ställer vi fram bänkar, detta kan man ta del av i infon om de specifika arrangemangen.

I sommar är det tre konserter till vilka man behöver biljett. detta är Malmö Rock Festival 28 maj, Skånsk Reggae 2 juli och Ulf Lundell 30 juli. Dessa arrangeras av externa aktörer och biljetterna köps via extern biljettförsäljare.

Vid arrangemang med serveringsområde

Det är inte tillåtet att ta in mat och dryck på serveringsområdet. Kontroll av legitimation sker in till serveringsområdet när de serverar alkohol.

Rökning och fimpzoner

Rökning är förbjuden på och i anslutning till alla lekplatser, vid entréer och på uteserveringar.
Det finns fimpzoner på ett antal platser i Folkets park där man kan röka:

  • Vid huvudentrén
  • På gräsmattan på Moriskans baksida
  • Mellan Far i Hatten och Plaskdammen

Vid viss arrangemang på tex. Parktorget eller i Brändan finns det tillfälliga en fimpzoner där man får röka. Följ anvisningarna på plats.

Cykla gärna till parken, men inte i den

Det är inte tillåtet att cykla eller köra elscooter i parken.
Cyklar ska parkeras i anvisade cykelställ utanför parken. Detta för att utrymningsvägar och vägar för utryckningsfordon inte ska blockeras.

Hundar är välkomna

Hundar är välkomna till Folkets park, men de ska vara kopplade och får endast vistas på gångstråk. Hundar får inte vara på lekplatser eller bada i Plaskdammen.
Tänk på hundens bästa! När det är stora arrangemang med mycket folk, musik och hög ljudvolym är inte Folkets Park en lämplig plats för hund.

Vattenkranar och toaletter

Ta gärna med en egen vattenflaska till Folkets park, det finns vattenkran på flera platser i parken där du kan fylla på den.

  • Vid Kastanjekiosken
  • Vid långa dammen nära Vänskapstorget och gamla entrén.
  • Vid toaletterna vid gamla lekplatsen

I Folkets park finns det toaletter på flera platser

  • i huvudentrén
  • på Parktorget
  • vid Far i Hatten
  • vid lekplatsen

Vid arrangemang på parktorget finns det även toaletter på arrangemangsområdet.

Behöver du hjälp under ett arrangemang?

Behöver du hjälp eller har några frågor på plats kan du ta hjälp av Folkets parks personal och värdar. Leta efter personer i gula västar eller kläder märkta med Folkets park. Under större arrangemang kan du även uppsöka informationstältet som finns på arrangemangsområdet.
Vid arrangemang finns det alltid ordningsvakter på plats, dessa kan du också kontakta. Vid akut fara ska du alltid kontakta 112.

Har du frågor inför ditt besök i Folkets park kan alltid skicka ett mail till folketspark@malmo.se. Där svarar vi inom 24 timmar på helgfria dagar.