Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

Blåsmusikens dag firas i Folkets park

Lördagen 21 maj firas blåsmusikens dag under parollen ’hela Sverige blåser igen’. I Folkets park blir det en riktig pampig fest hela eftermiddagen. Från kl. 12-17 kommer orkester från Skåne avlösa varandra med både modern och traditionsenlig blåsmusik. Vid långa dammen spelar 78-varvs klubben musik i samma repertoar som blåsmusiken, självklart på en 78-varvare.

På Blåsmusikens dag fylls torg, gator, scener, kyrkor, föreningslokaler, konserthus och digitalt kanaler med blåsmusik. Det är dagen då Sveriges samlade blåsarkraft mobiliserar och visar styrkan i blåsmusiken och vilken viktig roll den fyller för Sveriges nutida och framtida musikliv. Till Folkets park ansluter flera olika orkestrar som löser av varandra och avslutar med en gemensam konsert. Lokal arrangör är Sveriges Orkesterförbund, Skånedistriktet.

Mer information finns på blasmusikensdag.com

Parktorget:

12.00 Limhamns brassband
12.40 Öresunds Musikkår
13.20 Limhamns Messingssextett
14.00 Sextett ur Malmö Brass band
14.40 Messingssextetten Desideria
15.20 Polisens Musikkår
16.00 Sextett ur Lunds brassband

Brändan:

13:30 Thailändska kulturföreningen
15:00 Sweden Balboa society
17:00 Indiekören

Långa dammen:

12:00-16:00 78-varvs klubben

Samma dag firas Folkets fest på Brändan

Samma dag firas Folkets fest, detta är som en hyllning till folkets park och föreningslivet. Inne på Brändan anordnar ABF föreningsaktiviteter med allt från dans och musik till fotbollstrix. I samarbete med ABF har föreningar från Malmö samlats för att visa sina verksamheter och kommer bjuder in till att prova på både dans, musik, teater och sport.

Deltagande föreningar är bland andra Teater Pix Cabaré fortsättning, Thailändska kulturföreningen och Sweden Balboa society.
Folkets fest arrangeras i samarbete med ABF Malmö