24/9: Cykelsafarin öppnar igen.

Fira sommarlovet på Vänskapsfestivalen

Tillsammans med ungdomar från Malmö arrangerar Folkets park en helt ny skolavslutningsfestival, Vänskapsfestivalen! Vänskapsfestivalen kommer inta parken tisdagen den 14 juni och det är en festival för ungdomar och deras familjer. Det blir en eftermiddag och kväll med aktiviteter som startar på Vänskapstorget, och som avslutas med konserter och djs på Folkets parks stora scen!

PROGRAM VÄNSKAPSFESTIVALEN 14 juni 2022

VÄNSKAPSTORGET OCH FRYSHUSET
15:00: Dansskola med Fryshuset

16:00: Dansuppvisning av Fryshuset

17:00: Open Mic med Dirty Jens och DJ Besh One

15:00-18:00 Graffitti workshop, basket

15:00-18:00: VR-graffiti i Fryshusets lokaler

PÅ PARKTORGET

17:30-18:00: DJ Miss Jen

18:00-18:20: Benjamin Benne Anderberg hälsar välkommen. Dansshow med OT Crew.

18:20-18:45: Live: Fugitive Familia

19:00-19:30: Live: Julie Chikane

19:30-20:00: Halvtidsshow: Dansshow med OT Crew

20:00-20:30: Live: Guleed

21:00-21:45: Live: Ricky Rich

21:45: Slut


En grafisk bild. Palmblad bildar en ram. PÅ himmelsblå bakgrund en bild på en person som ser glad ut. Texten Vänskapsfestivalen. Mer info om festivalen och artisterna. Datum 14 juni kl. 15-22 i Folkets Park Malmö.

En festival av och för ungdomar

Festivalen är skapad av Folkets park tillsammans med en grupp ungdomar. Meningen är att ungdomarna ska vara delaktiga i allt ifrån artistbokningar till arrangemangsposters, för att kunna sätta sin prägel på parken och festivalen. Vänskapsfestivalen är också starten för de aktiviteter som kommer äga rum på Vänskapstorget under sommarlovet. Aktiveringen av Vänskapstorget kommer göras tillsammans med bland annat Fryshuset som nyligen öppnade upp dörrarna för sin verksamhet i Folkets park.

Artister och djs från hela Sverige

Festivalen startar redan kl. 15 på Vänskapstorget. Här bjuder Fryshuset in till aktiviteter för alla åldrar. Festivalen senare över till Parktorget och den stora scenen. Från kl. 18 blir det konsert, djs och open mic. På scenen kommer det stå lokala artister som Guleed och Julie Chikane och festivalens huvudakt är stjärnskottet Ricky Rich. Konferencier för hela dagen är Benjamin ’Benne’ Anderberg. Många känner säkert igen honom som koreograf och dansare från Malmö, han kommer guida besökarna igenom festivalens program.


Mer info om festivalprogrammet

Håll utkik här på vår hemsida och på Facebook för mer information om program, tider och annat kul som kommer hända på Vänskapsfestivalen.
Länk till Facebookeventet: Vänskapsfestivalen i Folkets park


Mer info om Vänskapstorget

Vänskapstorget hittar du vid skateramperna, på Moriskans baksida längs med Norra Parkgatan. Det här är den plats i parken som bygger på ungdomars önskemål och förslag. I år hittar man bland annat av en multisportyta, två utegym, sittplatser och en högtalare där alla kan spela sin egen musik via Bluetooth. Vänskapstorget är en föränderlig plats som under åren blivit självklar för unga under somrarna i Folkets park.
Läs mer här: Vänskapstorget