24/9: Cykelsafarin öppnar igen.

Går du i vigseltankar?

För många av Folkets parks besökare så har kanske Kärlekskullen som ligger mellan långa dammen och minigolfbanan tidigare varit en ganska anonym plats. Men både platsen och namnet Kärlekskullen har hängt med länge! Den här lite gömda platsen omgiven av grönska och blommor sägs ha varit en plats där par träffats för att få vara lite i fred. Det här var alltså långt innan termer som ’dejting’ och appar som Tinder existerade.

Vinter 2020 placerades ett stort lysande hjärta högst upp på kullen och Kärlekskullen fick nytt liv. Från att ha varit något anonym under de senaste åren blev det en populär  plats att ta ett fota med någon man tycker om, familj eller vänner. Hjärtat som skiftar i färg har blivit en omtyckt symbol för kärlek och Folkets park.

Under World Pride 2021 när  Folkets park gjordes om till Pride Park var det möjligt att boka platsen för borgliga vigslar, något som blev populärt och uppskattat. Så därför är vi nu väldigt glada att återigen välkomna par att byta ringar och säga ja till varandra just här, på Kärlekskullen i Folkets park.

Så, om du länge tänkt att Folkets park är platsen för just er vigsel, nu är det bara att boka!

Följ länken för mer information och relevanta länkar till tex. Länsstyrelsen och Skatteverket
Länk: Vigsel på Kärlekskullen

Länge leve kärleken!