24/9: Cykelsafarin öppnar igen.

Här är sommarens dansbandskvällar på Brändan

Äntligen är det dags för dansbandskvällar på Brädan i Folkets Park, vår klassiska dansrotunda från 1940-talet! Under våren och sommaren bjuder vi upp till dans vid tre tillfällen med banden Black Jack, Callinaz och Martinez.
Dörrarna öppnar 19.00 och dansen pågår till 23.00 vid alla tre kvällarna! Fri entré och servering finns på plats.

Premiären går av stapel den 4 maj med Black Jack

Black Jack behöver ingen närmare presentation utan är ett av Sveriges största dansband. Mycket tack vare deras mastodonthit ”Inatt Inatt – Inget stoppar oss nu” som är den dansbandslåt som streamat i särklass mest på Spotify och som vann omröstningen ”alla tiders största dansbandslåt” för några år sedan.

1 juni är Callinaz tillbaka i Folkets park

Callinaz är ett ungt dansband från nordvästra Skåne som har spelat i Folkets park flera gånger. Med en tydlig profil och sitt eget sound turnerar bandet runt både Sverige och har under senare år dessutom kommit att bli ett av Norges populäraste band. Musiken som spelas är en mix av swing, rock’n’roll och rockabilly i ett sound som inspireras av 50, 60-talet möter dagens populärmusik.

6 juli avrundas säsongen med Martinez

Martinez vann den tunga titeln ”Årets dansband 2018” och prisades med en Guldklav i Malung. Härnösandsbandet bjuder på sväng från sin egen låtskatt kryddat med låtar från förr. Martinez har medverkat i bl.a Bingolotto och har haft flera låtar på svensktoppen. Sann spelglädje utlovas och en doft från 60-talet gör sig påmind när Martinez bjuder upp till dans.

Fri entré för alla. Servering finns på plats för den som behöver svalka sig mellan turerna.

Om Brändan i Folkets park

Sedan 1940-talet har det dansats på Brändan. Dansrotundan ritades av Fritz Jaenecke och anlades 1944 på den plats där stora bergochdalbanan brunnit ner – därav namnet Brändan. På senare år har Brändan renoverats och gjorts i ordning för att återigen kunna vara den dansbana den en gång varit.