För öppettider, menyer och program: se respektive verksamhet.
Hoppkuddarna är nu öppna 9-20 varje dag!
Ta hand om varandra! Håll avstånd, stanna hemma om du är sjuk!
Plaskdammen är stängd för säsongen. Vattnet är oklorerat och vi avråder från bad!

Video Walks – en hyllning till parkens besökare

 

Folkets Park är Sveriges äldsta folkpark vars historia bjuder på många fantastiska berättelser om arbetarrörelsens stormöten, björngrottor och legendariska uppträdanden av alla dess slag. Men historia i all ära, i samband med att Folkets Park fyller 130 år, vill vi ge plats och hylla de som ofta besöker parken. Det är folket, Malmöborna, som gör parken. Så har det alltid varit!

Scenkonstkompaniet Bombina Bombast har tillsammans med Folkets Park skapat tio stycken filmer, så kallade Video Walks, där besökare från olika delar av staden själva får visa upp och berätta om sin relation till parken.

Minnen och personliga berättelser

Genom Video Walks kommer du att få möta det tangodansande paret Lucia och Bill, Guillermo med dottern Amanda, Magiker Malin när hon gör korttrick med Clownen Miko, Nahren som älskar fest och kurragömma, kvartetten BAM som dansar breaking, det äkta paret Ingrid och Bo som träffades på Amiralen, kompisgänget Frukostklubben, familjen Fast Berg på en av sina lekvisiter, hunden Simba och Jonna som skejtar hellre än går.

– Jag har blivit så berörd av alla berättelser som vi får ta del av! De medverkande har varit så generösa och delat med sig av sina personliga upplevelser, minnen och känslor, säger Felicia Fredriksson, projektledare och verksamhetsledare i Folkets Park.

Promenadstart vid gula skyltar i parken

Video Walks är alltså ett koncept med intervjubaserade videos och promenader som följer besökare och deras berättelser om en specifik plats i parken. Du som publik kan ta del av promenaderna genom en smartphone som leder dig genom parken guidad av en berättarröst. Varje startplats har en gul skylt med en QR-kod som enkelt kan scannas av så kommer du direkt in på filmen. Sen är det bara att hänga på!

Filmerna är cirka 10 minuter långa och innehåller tal, ljud och musik. Vill du hellre titta på filmerna hemma, hittar du samtliga filmer på denna sida samt en presentation om Bombina Bombast. Klicka på länken här.

 

Sammansatta stillbilder från projektet Video Walks
Stillbilder från de tio filmerna.