Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

Vänskapstorget – ungdomarnas plats i Folkets Park!

Nu öppnar äntligen Vänskapstorget för säsongen! Här finns nu en stor, nybyggd multisportyta med basketkorgar och mindre fotbollsmål, två utegym, en scenyta med underlag anpassat för dans och skateramper. Vänskapstorget har funnits sedan 2019. Årets koncept är framtaget tillsammans med ungdomar och föreningar som alla bor och verkar i Malmö.

Multisportytan

På multisportytan finns två basketkorgar och två mindre fotbollsmål. Här kan ni utmana varandra i bollsporter och åka inlines. Både bollar, klubbor och inlines finns att låna i utlåningsboden.

Scenplattan

Spela teater, kör stand-up och dansa loss! Koppla upp din telefon på högtalarna via bluetooth och spela din favoritmusik. Scenplattan kan även bokas för dansevent.

Minigym x 2

Det finns två utegym på Vänskapstorget; ett vid ingången vid Friisgatan och ett på gräsmattan bredvid skateramperna.

Skateramperna

De omåttligt populära skateramperna är öppna som vanligt! I utlåningsboden kan ni låna skateboards och skydd.

Fryshusets foodtruck

På Vänskapstorget står Fryshusets foodtruck. Här kan ni köpa dryck, glass, sandwiches och hamburgare. Foodtrucken ligger precis vid ingången till Vänskapstorget från Friisgatan och är öppen fredag-söndag kl 11-15.

Om Vänskapstorget

Vänskapstorget har funnits sedan våren 2019 och är framtaget i dialog med ungdomar och föreningar som bor och är verksamma i Malmö. Fokusgrupperna har workshopat kring olika frågeställningar under ledning av landskapsarkitekter som förvandlat idéerna till aktiviteter. Under sommaren kommer bl.a. Fryshuset, BAM och Tanam att ha aktiviteter på Vänskapstorget.