Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

Eldningsförbud – grilla endast på fasta grillar i parken

Malmö stad har på räddningstjänstens rekommendation beslutat om eldningsförbud i skog och mark i Malmö. Det betyder att man endast får grilla på de fasta grillplatserna i parken. De fasta grillplatserna finns i Folkets Trädgård, nya lekplatsen och vid Barnens scen. 

Det är just nu varmt och torrt ute. Därför har Malmö stad på räddningstjänstens rekommendation beslutat om eldningsförbud i skog och mark i Malmö. Det innebär att du inte får göra upp eld eller grilla fritt i naturen. Du får heller inte använda engångsgrillar på marken. Det går däremot bra att med försiktighet grilla på fasta grillplatser och att grilla på upphöjda grillar som står på ben eller stativ, både på den egna tomten och på offentliga platser.

  • Tänk på att den som tänder grillen har ansvaret för säkerheten.
  • Eldningsförbudet gäller från 18 juni och tillsvidare.
  • Det råder alltid förbud mot engångsgrillar och picknickgrillar på gräsmattor i Folkets Park.