Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

”The Boxes” en utställning om livet som hbtqi-person

Som på många andra platser i staden vajar prideflaggorna stolt, parkbänkarna är målade som regnbågen och färgglada prickar pryder både skateramper och klätterstenar i Folkets Park. Förvandlingen till WorldPride Park har tagit fart.

Under WorldPride, som går under namnet ”Copenhagen 2021” kommer parken att fungera som en mötesplats för alla de som vill fira, inspireras, utmanas och lära sig mer om mänskliga rättigheter. En plats där alla är inkluderade och välkomna!

Först ut i programmet i parken är The Boxes: Love Comes in Different Shapes. Det är en utställning på Parktorget och består av 18 stora boxar vars innehåll är skapade av hbtqi-konstnärer från både Sverige och Danmark.

Verken tolkar teman som: villkorslös kärlek, identitet, kamp, stolthet och rättigheten att existera. Vad händer i kroppen när vi känner kärlek? Hur bearbetas kampen om att acceptera och älska sig själv? Varför ifrågasätts rätten till att bestämma över sin kropp och sin fortplantning och vad är Pinkwashing? I denna utställning kan betraktaren ta del av berättelser, känslor och tankar kring livet som hbtqi-person både idag och genom historien.

Medverkar gör konstnärerna: Sarah Nakiito, Marty Francis, Miriam Röstlinger Goldkuhl, Filip Rahim Hansson, Isa Eriksson och Jacquline Wessman.

Boxarna är öppna varje dag kl 9-20, fram till 4 augusti 2021.

Läs mer om WorldPride Park och Copenhagen 2021 här.