Åka skridskor? Låna skridskor mån-sön kl. 10-19! ⛸❄

Käpphästbanan är öppen


Förra årets succé är tillbaka! Nu med större hinderbana och nya enhörningskäpphästar. Så vad väntar du på, hoppa upp på en häst och släpp ut din inre ryttare.

Käpphästar har funnits som leksak i flera hundra år, men som sport och hobby fick käpphästarna ny status för bara några år sedan. Trenden som började i Finland spreds över världen och engagerade barn och unga att bygga sina egna hästar och anordna tävlingar i sporten. Käpphästhoppning kräver kondition, kroppskontroll och benstyrka, precis som i riktig hästhoppning. Kom och prova på denna roliga sport om du inte redan har gjort det. Inga förkunskaper krävs, bara lite mod och viljestyrka!

Plats
Hinderbanan finns på gräsmattan vid Rosen, nära huvudingången från Amiralsgatan. 

Öppettider
Hinderbanan är öppen 9-18 varje dag (öppettider kan komma att ändras). 

Om hinderbanan
Vår nya hinderbana består av fem färgglada hinder med tre olika höjder. Nytt för i år är lite lägre hinder för mindre barn. Hindren är märkta med siffror så att det är lätt att följa banan i ordning.  

Hästutlåning
10 käpphästar finns att låna helt gratis. Kom ihåg att sätta tillbaka hästarna i stallet efter att du har hoppat, så att de kan vila och förbereda sig inför nästa ryttare.

Visa omtanke och håll avstånd
Tänk på att hålla avstånd i och omkring hoppbanan. Är banan full, vänta då på din tur eller ta ett varv i parken och kom tillbaka lite senare.