Åka skridskor? Låna skridskor mån-sön kl. 10-19! ⛸❄

Säg ja till varandra på Kärlekskullen!

Drömmer ni om att gifta er i Folkets Park? I samband med Copenhagen2021 kan du och din partner lova varandra evig kärlek på parkens dolda pärla – Kärlekskullen.

På den pittoreska och avskilda vigselplatsen finns det utrymme för er och vigselförrättaren. I trappan som leder upp till Kärlekskullen finns plats för ytterligare 6 personer eller anpassat efter rådande restriktioner.

I anslutning till Kärlekskullen hittar ni Långa dammen. Här finns en avgränsad yta som ingår i bokningen där ni kan ta vackra bilder med dammen och den gamla entrén mot Norra Parkgatan i bakgrunden.

Vi kommer ha en kontaktperson på plats under hela er vistelse för att säkerställa att ni får en oförglömlig bröllopsdag.

Vigselförrättare
Vi har bokat in en vigselförrättare för alla planerade vigslar. Önskar ni själva att välja och boka vigselförrättare eller präst så går detta självklart bra, meddela då detta vid bokningen.

Tillgänglighet
Vigselplatsen ligger på Kärlekskullen som nås via en stentrappa. Det finns möjlighet att istället för Kärlekskullen vigas framför Långa dammen, vars yta är täckt av gräs och ligger i direkt anslutning till tegelgången.

Bokning
Vigslarna under Copenhagen 2021 är kostnadsfria. Det finns ett begränsat antal dagar (12-15 och 19-22 augusti) och tider som ni kan boka in er på. Bokningen sker via Malmö stads Kontaktcenter på telefon 040-34 10 00. Telefontider är vardagar 08.00–17.00. Sista dag för att boka in vigsel är den 23 juli.

Hindersprövning och vigselintyg
Ni behöver ansöka om en hindersprövning och ett vigselintyg för att kunna vigas. Ni kan ansöka om prövning och intyg direkt på Skatteverks hemsida eller ladda ner, fylla i och skicka in en blankett till den adress som står på blanketten. Här hittar ni mer information om detta. 

Skicka intygen till Malmö stad
För att vi ska hinna med administrationen inför vigseln behöver vi ha originalintygen ni får från Skatteverket senast måndagen den 26 juli. Handlingarna skickas till:

Vigseladministrationen
World Pride
205 80 Malmö

Tänk på att det tar 3–4 veckor att få hindersprövningen om ni är bosatta i Sverige. Är ni bosatta utomlands kan det ta upp till 10 veckor.

Om Copenhagen 2021
WorldPride och EuroGames är några av hbtqi-gruppens största event i världen. 12-22 augusti kommer Köpenhamn och Malmö att förena de båda i ett globalt megaevent under rubriken: Copenhagen 2021.

Programmet bygger på fyra pelare med konst & kultur, mänskliga rättigheter, sport och Pride i fokus. Årets tema och hashtag är #YouAreIncluded. En stor del av programmet kommer att finnas tillgängligt digitalt. Ladda ner appen Copenhagen 2021 för att ta del av alla evenemang.

Läs mer om Copenhagen 2021 här!