Åka skridskor? Låna skridskor mån-sön kl. 10-19! ⛸❄

Att tänka på inför ett besök i Vinterdröm

För att Vinterdröm i Folkets Park ska kunna vara en säker och mysig mötesplats i vinter, är det viktigt att alla hjälps åt. Här är några tips att ha med sig:

  • Tänk på att Vinterdröm pågår ända till 28 februari. Det finns alltså gott om tid att njuta av vinterträdgårdar, serieutställning, konstverk och belysning även efter jul och nyår.
  • Om du har möjlighet, undvik att besöka parken kl 14-18 då vi har som flest besökare. Särskilt under helger.
  • Visa omtanke genom att hålla avstånd till varandra. Är det trångt vid ett konstverk eller en kramgo björn, ta ett extra varv i parken och kom tillbaka senare.
  • Stanna hemma om du känner dig det minsta krasslig.

Bakgrund till Vinterdröm
Det finns just nu ett stort behov av miljöer där människor kan mötas och finna lite glädje trots att vi befinner oss i en pandemi. Därför har vi skapat Vinterdröm, en plats där man kan träffa sin familj och vänner, springa av sig lite och komma i vinterstämning – på ett säkert sätt utomhus. Det är också ett sätt att hjälpa människor att välja ett alternativ till andra miljöer och aktiviteter där vi vet att smitta sprids.

Coronaanpassade åtgärder
Vi tar uppdraget om att minska smittspridning på största allvar och pratar hela tiden om hur vi kan göra vår park ännu tryggare och underlätta för besökare att ta sitt ansvar. Vi har öppnat upp ytterligare en utsmyckad entré utmed Falsterbogatan, för att det ska finnas tre stämningsfulla entréer att använda. Vi har också lagt till och spridit ut de fina vinterträdgårdarna på en större yta inne i parken. Paketpromenaden är stängd tillsvidare för att minska trängsel och hjälpa besökare att hålla avstånd.


Här finns all information om Vinterdröm!