Åka skridskor? Låna skridskor mån-sön kl. 10-19! ⛸❄

Höstlov i Folkets Park

Runt om i Folkets Park är det just nu en salig mix av häxhattar och spöken, pumpor och höbalar, marschaller och eldfat och löv som skiftar i rött, grönt och orange. Det kan bara betyda en sak – det är höstlov! Här har vi samlat våra tips på aktiviteter i parken för stora som små.  

Barn & familj 

Cool Minds 

Under höstlovet har Cool Minds drop in kl 10-19. Här kan ni utforska biologirummet, skapa i ljus- och keramikverkstaden och träd in i en virtuell värld i spelsalen! Dessutom arrangerar Cool Minds två kurser; programmering och filmskapande.
Här kan ni läsa mer om kurserna och anmäla er: 
https://coolminds.se/hostlov/ 

Öppettider under höstlovet:
Alla dagar kl. 10-19

Barnens scen 

I helgen spelas föreställningarna Månens sjätte dag och Lavinne och Rosas skrädderi på Barnens scen. Mer info om föreställningarna finns på Barnens Scen hemsida.
Ni bokar biljetter via Kulturcentralen: www.kulturcentralen.nu/arrangor/barnens-scen

Malmö Reptilcenter 

Folkets Parks vildaste ställe är utan tvekan Malmö Reptilcenter som även går under namnet Terrariet. På 500 kvadratmeter djungel kan du bekanta dig närmare med allt som krälar, kryper, hoppar och klättrar. Här finns ödlor, ormar, krokodiler, spindlar, sköldpaddor, papegojor, apor och ekorrar. Och mycket mer!

Öppettider:
Måndag-fredag
kl. 10-17.
Lördag – söndag
kl. 12-17. 

Mer infor finns på deras hemsida: www.malmoreptilcenter.se

Hoppkuddarna 

Passa på att hoppa på de omåttligt populära hoppkuddarna som är öppna till och med den 1 november.  

Trädens hemliga värld 

Ta ett varv i parkens grönska och njut av äventyrsvandringen ”Trädens hemliga värld”. I, under och omkring några av parkens träd finns små och stora överraskningar för den som är uppmärksam. Här hittar du karta över alla träd med hemligheter! 

Mat och dryck 

Folkets Orangeri – skördetid

Till och med lördagen den 31 oktober kommer Skånes dryckesproducenter och Scandwich att servera lokalproducerad dryck och mat. Här serveras öl, vin, cider och annan dryck som är tillverkad i Skåne och matiga mackor med extra allt.
På lördag kan barnen skritta, galoppera och hoppa över hinderna på käpphästhoppningsbananKäpphästar finns att låna utan kostnad. 

Öppettider:
Torsdag kl. 16- 22.00
Fredag – lördag kl. 11.30-22.00 

Moriska Paviljongen 

I den stora ölhallen serveras Mikkellers öl, vin och olika alkoholfria alternativ. Avnjut dessa med någon av alla varmkorvar på menyn som serveras med toppings med extra allt.  

Öppettider:
Måndag-torsdag kl
. 16-23
Fredag kl
. 16-01
Lördag kl
. 12-01
Sön
dag kl. 12-22. 

Far i Hatten 

I Far i Hattens härligt varma stuga och stora uteserveringen serveras mellanrätter som följer säsong och från lokala hängivna producenter och bönder. I vedugnen bakas pizzor som även går att beställa för avhämtning.  

Öppettider:
Tisdag-torsdag kl. 17-00
Fredag kl. 15-02
Lördag kl. 11-02
Söndag kl. 11-23.
 

Sallys Kafé

Den 1 november är sista dagen som Sallys har öppet för säsongen! Här kan ni avnjuta en kopp fin-kaffe, mackor, kalla drycker och en och annan sötsak. Slå dig ner framför caféet eller ta med din fika till någon av parkens alla bänkar.  För det mesta är Sallys öppet alla dagar i veckan fram till klockan 18.00, men kan variera något efter väder och vind. På Sallys instagram uppdaterar de löpande om öppettiderna.

Folkparksgrillen och Kastanjekiosken 

Kaffe, korv med bröd, burgare, glass och annat gott hittar du hos Kastanjekiosken och Folkparksgrillen. Öppet alla dagar från förmiddag till sen eftermiddag! 

Gör ert parkbesök säkert!

Under rådande pandemi är det viktigt att vi alla hjälps åt. Tänk på att hålla avstånd till varandra och att undvika köbildning. Följ de olika verksamheternas riktlinjer och Folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Hosta och nys i armvecket, tvätta händerna ofta och inte minst, stanna hemma om du känner dig sjuk och krasslig.