Vi använder kakor (cookies) för att samla besöksstatistik och förbättra användarvänligheten. Du accepterar användningen av kakor genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen.
×
För öppettider, menyer och program: se respektive verksamhet.
Ta hand om varandra! Håll avstånd, stanna hemma om du är sjuk!

Välkommen in i Trädens hemliga värld

Du kanske har sett några vättar, en stor skalbagge och en enorm näsa uppe i ett träd och undrat vad det är? Det är träden som bjuder in till äventyrsvandring i trädens hemliga värld!

Uppe i trädkronorna finns ett eget ekosystem, en egen värld med olika funktioner som är ovärderliga för alla oss som bor i staden. Träden ger oss skugga, tar hand om regnvatten och är en livsplats för många organismer, svampar och djur.

Titta upp!

Ta ett varv i parkens grönska och glöm inte att se dig omkring! I, under och omkring några av parkens träd finns små och stora överraskningar för dem som är uppmärksam.

Tree City of the World

I februari 2020 utsågs Malmö till Tree City of the World, en utmärkelse till städer som vårdar sina träd på ett hållbart sätt.  Äventyrsvandringen Trädens hemliga värld visualiserar några av trädens många funktioner och användningsområden och pågår under hösten 2020.

Dela gärna dina bilder #TreesInMalmo och tänk på att hålla avstånd, i parken finns det gott om plats att sprida ut sig på!

 

Karta över Folkets Park som visar vilka träd som är en del av Trädens hemliga värld.
Träden markerade på kartan är en del av äventyrsvandringen Trädens hemliga värld.

Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta.