Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

Ingen eldfest i år

Eldfesterna välkomnar våren genom Charshanbe Soori och det kurdiska nyåret Newroz. Eldfesterna i Malmö Folkets Park arrangeras av Riksteatern och Kulturparaplyet. Under arrangemanget hyr dessa aktörer platsen av Malmö stad och personal från Folkets park är behjälpliga i genomförandet av arrangemanget.

Riksteatern och Kulturparaplyet har valt att ställa in årets arrangemang som var planerade till den 17 samt 20 mars.

”Efter dialog med publik, föreningar samt internationella artister och gäster har Riksteatern fattat beslutet att ställa in Eldfesten 2020. Årets Eldfest skulle ha ägt rum den 17 mars i Stockholm, Göteborg och Malmö men ställs nu in med anledning av coronaviruset och den oro det skapar”, skriver Riksteatern i ett pressmeddelande 2020-03-09.

Malmö stad fortsätter att följa utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Övriga arrangemang i Malmö Folkets park planeras tillsvidare att genomföras som vanligt.