Åka skridskor? Låna skridskor mån-sön kl. 10-19! ⛸❄

Storslaget valborgsfirande

Fira in våren i Folkets Park med hiphop, funk och ös! Klubbkören sjunger in våren med Emil Jensen som också håller årets vårtal. Kvällens konferencier är komikern Anders ”Ankan” Johansson. Avslutningsvis tänds valborgsbrasan av dansgruppen Estilo Faixa International som också bjuder på sambatåg med gruppen BAM – Batería Malmö.

EMIL JENSEN:
När samhällsklimatet hårdnar och kallnar, kontrar Emil med att sprida ännu mer mänsklig värme genom sina hyllade skivor, böcker, krönikor, tankar för dagen i radio och framför allt från scener runt om i hela landet med sin helt egna blandning av musik, lyrik och komik.

Genom att på samma gång vara både en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar Emil ingen oberörd. Han tar sig an svåra ämnen som de flesta duckar för, men lyckas hela tiden skaka fram hopp, humor och oväntade vändningar, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.

Med mjukt tilltal och stenhård satir, finstämd musik och hisnande mellansnack, vågar Emil vända ut och in på sig själv och världen och visa hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.

Vi kan inte tänka oss någon bättre lämpad för att välkomna våren i Folkets Park.
_____________________________________________

IRIS GOLD:
Iris Gold är danskan som blandar pop med hiphop, soul och en rejäl dos flower power. På hennes debutalbum arbetade hon med producenter som MNEK (Zara Larsson) och Fred Ball (Rihanna). ”All I Really Know” beskriver hon själv som en kampsång om att fortsätta kämpa, oavsett vilka hinder man stöter på i livet. I sommar turnerar hon flitigt och gör bland annat en konsert på Roskilde Festivalen.

Vi ses i Folkets Park!