Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

Wilmer X till Folkets Park

I sommar bjuder vi upp till en skånsk rockafton utan dess like! Den 26 juli intar legendariska Wilmer X scenen i Malmö Folkets Park tillsammans med Bäddat För Trubbel, Dalaplan och VA Rocks. Obligatorisk närvaro för alla Skåne-rockers! 

Biljetter släpps på fredag den 22 mars klockan 10.00 via Kulturbolaget.se.

WILMER X
Tiotusentals jublande rockfans såg skåningarna på Sweden Rock 2018 och höstens två spelningar på KB sålde slut på en minut (!!!). Nostalgitripp? Glöm det. Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Sticky Bomb och Janne Lindén visar just nu att Wilmer X låter vitalare, mopsigare och tätare än någonsin.

”Vi spelar rock i ordets mest trångsynta och traditionella mening. Vi kan inget annat, vi vill inget annat”. Ett klassiskt Hellberg-citat Wilmer X i allra hösta grad levt efter. Ren och oförfalskad kärlek har också varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer X och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dig död” för första gången.

En lång, imponerande karriär fylld av spelglädje, party och fantastiska låtar ligger bakom Wilmer X och du bör inte förvänta dig något annat när de kliver på scenen i Folkets Park i sommar!

BÄDDAT FÖR TRUBBEL
Bäddat För Trubbel är från Malmö och spelar rock. Helt vanlig rock. Delar av bandet är numera geografiskt utspridda så det krävs nått extraordinärt för att samla ihop manskapet hela vägen från Riseberga och Portugal, och vad är en Wilmer-spelning om inte just extraordinär? Spelningen den 26 juli lär, enligt bandet själva, bli deras enda spelning 2019 och de går in för att göra det tillfället extra minnesvärt!

DALAPLAN
Den förste januari släpptes Dalaplans fjärde album ”Du går aldrig ensam” och med den i bagaget gör de sig nu redo för att inta Folkets Park. Inför sommarens spelning låter medlemmen Niklas hälsa:
 ”Wilmer X är den enda anledningen till att jag började spela gitarr för en herrans massa år sedan. En av de första skivorna jag köpte var liveplattan ’Vild’ och på omslaget finns några fotografier på pojkarna i bandet. Storögt studerade jag framförallt Thomas Holsts mohikanfrilla, randiga tröja och bestämde mig där och då för att jag också skulle spela gitarr och försöka se så tuff ut. Det gick väl sådär med både det ena och andra. Men ikväll står vi här på samma scen och det ska bli så kul!”

VA ROCKS
VA Rocks har sedan debutskivan ”Pull No Punches” släpptes dragit fram som en ångvält genom både Sverige och Tyskland. Bland sina meriter har bandet spelningar på bl.a. Sweden Rock, Malmöfestivalen, Helgeåfestivalen och framträdande i Musikhjälpen och i sommar läggs ännu en storslagen konsert på listan. Det är svårt att motstå deras smittsamma flirt med såväl Runaways och Kiss som Ramones!

***** LINKS *****

WILMER X:

YT: https://www.youtube.com/watch?v=jDjrOmY2ne0

SP: https://open.spotify.com/artist/6yT4ID0YITwJKB9KOiZ41t

HS: n/A

FB: https://www.facebook.com/Wilmer-X-156865867711661/

 

BÄDDAT FÖR TRUBBEL:

YT: https://www.youtube.com/watch?v=Lfx72m3yMCI

SP: https://open.spotify.com/artist/4szx0B7uO75cuhJR2i7962

HS: http://www.baddatfortrubbel.se/

FB: https://www.facebook.com/baddatfortrubbel/

 

DALAPLAN:

YT: https://www.youtube.com/watch?v=ndUEfQlXJWI

SP: https://open.spotify.com/artist/1bdmyh9efzpTRSbchjKUoC

HS: https://dalaplan.nu/

FB: https://www.facebook.com/dalaplan/

 

VA ROCKS:

YT: https://www.youtube.com/watch?v=jNlhSx9t5RE

SP: https://open.spotify.com/artist/1lRI1jqwirYkl9VBCFEO8k

HS: http://www.varocksofficial.com/

FB: https://www.facebook.com/VAROCKSswe/