Åka skridskor? Låna skridskor mån-sön kl. 10-19! ⛸❄

Dubbla eldfester i Folkets Park

Folkets Park är högtidernas park. När våren nu börjar närma sig firar vi in det på ett storslaget sätt med dubbla eldfester. På tisdag inleder vi med Eldfesten (Chaharshanbe Suri) och på onsdag är det dags för Newroz.

-För Folkets Park är det viktigt att vi har ett utbud som speglar befolkningen och där alla Malmöbor känner sig representerade. Samarbetet med föreningarna som är med och arrangerar är en viktig del i det arbetet. Vi hoppas på fint väder, bra stämning och många besökare både på tisdag och onsdag säger Santiago Troche, föreningskoordinator i Folkets Park.

ELDFESTEN (CHAHARSHANBE SURI) – 19 mars kl 18-21
Tisdagen den 19 mars firas Eldfesten (Chaharshanbe Suri), som har blivit en årligen återkommande folkfest i Folkets Park med tusentals besökare. Alla, oavsett nationalitet, ålder, religion och etnicitet ska känna sig lika välkomna att delta i firandet. Det är ett mycket stämningsfullt arrangemang som lyser upp och skapar en fin atmosfär. Traditionen är att besökarna hoppar över sju små eldar samtidigt som man läser upp orden ”min blekhet till dig, din värme är för mig, må du välsigna mig”.

Tid: kl 18-21. De sju små eldarna tänds 18:20
Under kvällen uppträder bland annat artisterna Sepideh och Kani.

Här hittar du eventet till Eldfesten!

Eldfesten arrangeras av Folkets Park, Flyktingföreningen, Iranska Familjeföreningen, Ensamkommandes förbund, Afghanska kulturföreningen i samarbete med Studiefrämjandet och Riksteatern.

NEWROZ – 20 mars kl 18-21
Onsdagen 20 mars, kan du delta i Skandinaviens största firande av Newroz med tusentals besökare från både Malmö och andra delar av landet.

Newros är en icke-religiös högtid som firas av många olika folkslag. Det påminner en del om det svenska valborgsfiranden där man tänder en stor brasa och firar att våren är här! Firandet betyder ”ny dag” och infaller på vårdagjämningen. Det firas av miljontals människor runt om i världen.

Tid: kl 18-21. Den stora brasan tänds 18:20
Under kvällen uppträder artisterna Dilan Band, Hejar Duhoki och Rozh Karim.

Här hittar du eventet till Newroz!

Newroz arrangeras av Folkets Park, Malmö Kurdförening i samarbete med Studiefrämjandet.