Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

Dubbla eldfester

I mars blir det dubbla eldfester i parken, då firas både Chaharshanbe Suri och Newroz.

Tisdagen den 19 mars firas Chaharshanbe Suri, som har blivit en årligen återkommande folkfest i Folkets Park med tusentals besökare. Alla, oavsett nationalitet, ålder, religion och etnicitet ska känna sig lika välkomna att delta i firandet. Det är ett mycket stämningsfullt arrangemang som lyser upp och skapar en fin atmosfär. Traditionen under Chaharshanbe Suri är att besökarna hoppar över sju små eldar samtidigt som man läser upp orden ”min blekhet till dig, din värme är för mig, må du välsigna mig”.

Dagen efter, den 20 mars, kan du delta i Skandinaviens största firande av Newroz med tusentals besökare från både Malmö och andra delar av landet.

Newros är en icke-religiös högtid som firas av många olika folkslag. Det påminner en del om det svenska valborgsfiranden där man tänder en stor brasa och firar att våren är här! Firandet betyder ”ny dag” och infaller på vårdagjämningen. Det firas av miljontals människor runt om i världen.

Läs mer om de två eldfesterna i eventen: Chaharshanbe Suri och Newroz.

Vi ses i parken!