För öppettider, menyer och program: se respektive verksamhet.
Hoppkuddarna är nu öppna 9-20 varje dag!
Ta hand om varandra! Håll avstånd, stanna hemma om du är sjuk!

Lär dig göra egen kombucha!

Den 1 september kl 13-15 har Roots of Malmö en workshop i hur man gör kombucha i Odla i Parken. Roots of Malmö har gjort sig ett namn som traditionsbundna men innovativa, bland annat blev företaget tilldelat priset ’Årets Smakutvecklare 2018’ av White Guide Sverige.

Roots of Malmö AB är ett Malmöbaserat företag. Företaget startades 2014 av vännerna Nick och Matthias. Nick, som är mikrobiolog utbildad vid Lunds universitet, tog med sig kunskapen om kombucha från Kalifornien, där han bodde innan han flyttade till Malmö. Idag består företag av 6 personer som tillsammans tillverkar ekologiskt certifierad kombucha på Möllevången i Malmö. Tillverkningen på Möllevången sker helt utan tillsatser, koncentrat eller konserveringsmedel, och deras kombucha är opastöriserad och naturligt kolsyrad.

I workshopen kommer de att berätta om hur kombuchatillverkning går till, både hemma och på kommersiell nivå. Workshoppen kommer att ge en överblick över vetenskapen bakom kombucha (fermentering, bakteriekultur, organiska syror), och ge steg-för-steg instruktioner på hur man tillverkar kombucha. Alla deltagarna kommer även få recept och instruktioner på hur man går tillväga och vad man behöver för att starta sin egen kombuchatillverkning.

Till sist kommer workhoppen handla om hur smaken och innehåll i kombucha kan variera beroende på tillverkningsmetod och ingredienser. I workshoppen ingår även provsmakningar av olika fermenteringsnivåer på kombucha, samt olika smaksättningar.

Workshoppen passar både nybörjare som erfarna bryggare. Brygger du redan kombucha och har frågor är du varmt välkommen att ta med dessa!

Det är gratis att delta i workshopen men det finns ett begränsat antal platser. Anmäl er här!

Vi ses i parken!