Skridskobanorna öppnar 27/11 kl. 16.00 ⛸❄

VM i Parken: Final!

I en hel månad har parken fyllts med allt som har med fotboll och VM att göra. Varje vecka har tusentals Malmöbor samlats runt om i parken för att heja på antingen Sverige eller våra andra favoritländer.

Idag står Frankrike och Kroatien i final och vad passar inte bättre än att avsluta årets VM-säsong, precis som vi startade den, tillsammans i Folkets Park.

Klockan 17.00 går startskottet för årets VM-final match. Matchen visas på Parktorget, Moriskans trädgård, streetfood-torget, Carib Kréol och Folkparksgrillen. Studio Glasnost är på plats och värmer upp oss en timme innan matchstart.

Vi möts i parken!

 

För att allt ska flyta på så följer en lista på saker att tänka när du besöker parken:

Parktorget och stora gräsmattan
INGA SOLSTOLAR eller andra stolar tillåts.
INGA GLASFLASKOR tillåts.
INGA CYKLAR tillåts.

Blir våra visningsområden fulla kommer dessa stängas och ”en ut-en in” kommer att gälla.

Längs parktorgets långsidor finns två separata serveringsområden med mat- och dryckesförsäljning. Ingen medhavd dryck och mat är tillåten här.

Cykling
Cykla gärna till parken, men parkera cykeln eller led den genom parken. Tänk på att inte blockera in- och utfarter.

Mat och dryck
Till Parktorget och stora gräsmattan får ni gärna ha med er mat och dryck, tänk dock på att ni inte får ta in några glasflaskor. I Moriskans trädgård och på serveringen på Parktorget får ni dock inte ta med mat och dryck.

WC
WC finns på flera olika platser i parken. Kolla på kartan för placering.

Barnvagnar
På grund av platsbrist är inga barnvagnar tillåtna i Moriskans trädgård. Barnvagnar får tas in på stora gräsmattan. Inte på parktorget Använd stora entrén från Amiralsgatan. Av säkerhetsskäl gäller mån av plats.

Tillgänglighet
För alla rullstolsburna har vi avsatt en yta nära skärmen på stora gräsmattan (se kartan). Använd ingången från huvudentrén och kontakta vakterna så hänvisar de er vidare.

Parkvärdar
Tveka inte att vända er till våra parkvärdar vid frågor eller funderingar. Parkvärdarna är de med Folkets Park-kläder på sig.

Vatten
Det finns tre vattenposter i parken. En vid långa dammen, en vid stora scen-området och en vid gamla lekplatsen. Drick mycket vid varmt väder. (Se kartan för plats)

Informationsplats
Vid entrén till stora gräsmattan vid Rosen finns bland annat band till barn där namn och telefonnummer kan skrivas på.

Glädjeyttringar
Skrik, hoppa, sjung, applådera, skandera, men kasta inte öl eller hoppa på bord och/eller bänkar. Ta hand om varandra och visa hänsyn.

Skräp
Ta hand om ditt skräp och släng det i närmsta soptunna/sopkärl.

Press
För pressfrågor vänd er till Andreas Ivansson: 0709-341271. Eller maila här.

Hundar
Mellan den 14 april till 30 september får hundar inte komma in i parken. I övrigt gäller Malmö stads hundstadga.

Grillning
Just nu råder det eldförbud i parken. Det innebär att inga engångsgrillar får användas utan enbart fasta grillplatser som finns vid lekplatsen.

Hitta till Folkets Park
Det är enkelt att ta sig till Folkets Park. Malmöexpressen stannar precis utanför Parken och kommer du med tåg så är Triangelstationen närmast. Från uppgången på triangeltorget är det bara att följa Friisgatan fram till Parken.

Det är viktigt för oss att ni som är i parken känner er trygga. Samtidigt har vi alla ett ansvar för att ta hand om vår park på bästa sätt. Det vinner alla på.

Vi möts i parken!

Mer information

På vår facebook-sida hittar ni dagsaktuell information. Kolla in den!

Vi möts i parken!