Åka skridskor? Låna skridskor mån-sön kl. 10-19! ⛸❄

Sverige – Schweiz – storpublik väntas

Idag står det mycket på spel! Blir det en fortsättning för Sverige? Vi väntar oss mycket folk och har därför samlat lite att tänka på.

Matchen spelas kl. 16.00 och visas på storbildsskärm på Parktorget, i Moriskans trädgård, på Carib kreol, på Folkparksgrillen och på Street Food Malmö. Det är stort intresse för matchen, såklart, och vi förväntar oss många besökare. Säkerheten är viktig för oss och kommer det mycket människor kan vi vara tvungna att stänga ingångarna till Parktorget. Tänk därför på att komma i tid. På vår facebooksida lägger vi ut den mest aktuella information. Håll därför extra koll där. Ni hittar sidan här.

För att allt ska flyta på så följer en lista på saker att tänka när du besöker parken:

Parktorget
INGA SOLSTOLAR tillåts.
INGA GLASFLASKOR tillåts.
INGA CYKLAR TILLÅTS.

Blir parktorget fullt kommer parktorget stängas och ”en ut-en in” kommer att gälla.

Längs parktorgets långsidor finns två separata serveringsområden med mat- och dryckesförsäljning. Ingen medhavd dryck och mat är tillåten här.

Cykling
Cykla gärna till parken, men parkera cykeln eller led den genom parken. Tänk på att inte blockera in- och utfarter.

Mat och dryck
Till Parktorget får ni gärna ha med er mat och dryck, tänk dock på att ni inte får ta in några glasflaskor. I Moriskans trädgård och på serveringen på Parktorget får ni dock inte ta med mat och dryck.

Barnvagnar
På grund av platsbrist är inga barnvagnar tillåtna i Moriskans trädgård. Barnvagnar får tas in på Parktorget. Använd gärna ingångarna vid Moriskan/Ben & Jerry’s. Kommer ni från huvudentrén kan det bli svårt att ta sig genom publiken. Av säkerhetsskäl gäller mån av plats.

Tillgänglighet
För alla rullstolsburna har vi avsatt en yta nära skärmen. Använd ingången från huvudentrén och kontakta vakterna så hänvisar de er vidare.

Parkvärdar
Tveka inte att vända er till våra parkvärdar vid frågor eller funderingar. Parkvärdarna är de som har gula västar på sig.

Vatten
Det finns tre vattenposter i parken. En vid långa dammen, en vid stora scen-området och en vid gamla lekplatsen. Drick mycket vid varmt väder.

Informationsplats
Vid entréerna till parktorget finns bland annat band till barn där namn och telefonnummer kan skrivas på.

Hundar
Mellan den 14 april till 30 september får hundar inte komma in i parken. I övrigt gäller Malmö stads hundstadga.

Grillning
Just nu råder det eldförbud i parken. Det innebär att inga engångsgrillar får användas utan enbart fasta grillplatser som finns vid lekplatsen.

Hitta till Folkets Park
Det är enkelt att ta sig till Folkets Park. Malmöexpressen stannar precis utanför Parken och kommer du med tåg så är Triangelstationen närmast. Från uppgången på triangeltorget är det bara att följa Friisgatan fram till Parken.

Det är viktigt för oss att ni som är i parken känner er trygga. Samtidigt har vi alla ett ansvar för att ta hand om vår park på bästa sätt. Det vinner alla på.

Vi möts i parken!