18/1: Skridskoutlåningen håller stängt till och med 28/1. Isbanorna håller öppet! ❄
Ta hand om varandra! Håll avstånd, stanna hemma om du är sjuk!

Skridskoåkning på tre olika isbanor som en del av Vinterdröm

I den vackert upplysta parken finns det tre olika isbanor där besökare kan fara fram över isarna; isbanan på plaskdammen, isbanan på Parktorget och Slingan, som slingrar från Parktorgets isbana ner mot Plaskdammen. Kl. 10-21 spelas det musik genom högtalarna så ni kan åka i takt till musiken. Ta med egna skridskor eller låna från skridskoutlåningen på Brändan!

På plaskdammens isbana är det hockeykväll med Folkets Puck varje torsdag och varannan söndag har Friluftsfrämjandet skridskolek.

Underhåll av isbanorna

Isbanorna spolas varje morgon och vid möjlighet även på eftermiddagen. Vid behov kan isbanorna stängas tillfälligt för extra underhåll. Vi uppdaterar bannern med information om och när isbanorna stängs av.


Skridskoutlåning

På grund av sjukdom håller skridskoutlåningen är stängt  från 18 januari till och med 28 januari.
Däremot håller isbanorna öppet som vanligt hela dagarna. För den som inte har egna skridskor man ändå vill kunna åka under de här dagarna kan vi tipsa om Fritidsbanken. Där kan alla låna sport- och fritidsprylar gratis! Läs mer om det här: fritidsbanken.se

I skridskoutlåningen kan ni kostnadsfritt låna skridskor och hjälm i en timme. Skridskoutlåningen hittar ni på Brändan fram till den 27 februari.

Öppettider:

Observera att skridskoutlåningen håller stängt tisdag 18/1 – fredag 28/1

10 januari – 18 februari
Tisdag-fredag kl 15-18
Lördag och söndag  kl 10-18
Måndagar STÄNGT

19 – 27 februari
Alla dagar kl. 10:00-18:00

Du får låna skridskorna i 1 timme åt gången. Sista tid för utlåning är kl 18, vilket betyder att du kan åka fram till kl 19 tills Brändan stänger.


Skridskolek med Friluftsfrämjandet

Varannan söndag kl. 10:00-12:00 med start den 5 december har Friluftsfrämjandet skridskolek på isbanan på plaskdammen. Här kan ni lära er åka skridskor framåt, bakåt, svänga och bromsa genom lekfulla teknikövningar.

För att vara med på skridskolek ser vi gärna att alla har hjälm på huvudet och vantar på händerna. Skridskor och hjälm finns till utlåning i parken i begränsat antal.

Datum: 

Januari: 2, 16 och 30
Februari: 13, 20 och 27


Hockey med Folkets Puck

På torsdagar med start 9 december spelar Folkets Puck – ”Malmö’s Friendliest Hockey Club”- match på isbanan på plaskdammen. Alla från 16 år och uppåt kan vara med och spela, nybörjare som den vana hockeyspelaren. Ta gärna med egen utrustning om du har, det finns även skridskor, hjälm och klubba att låna på plats om du inte har egen utrustning. Ingen föranmälan krävs och det är gratis att delta.

Plats:
Plaskdammens isbana

Dag:
Varje torsdag

Tider:
18:00-22:00
18:00-19:00 Träning för nybörjare
19:30-22:00 Match