Vi använder kakor (cookies) för att samla besöksstatistik och förbättra användarvänligheten. Du accepterar användningen av kakor genom att stänga denna ruta eller klicka vidare på webbplatsen.
×

En ny vår i parken!

Felicia Fredriksson är verksamhetsledare i Folkets Park. Vi pratade med henne om den stundande vårsäsongen, det nyrenoverade Ridhuset och hur parken ska bättre nå ut till ungdomar och pensionärer.

Vi står inför en ny vårsäsong i Folkets Park. Hur känns det?
– Det känns faktiskt extra bra inför 2018 bland annat på grund av att besöksundersökningar från föregående år visar att fler Malmöbor har hittat till parken under 2017. Många Malmöbor pratar dessutom väldigt gott om Folkets Park och vi på parkkontoret är riktigt taggade på att fortsätta utveckla parken ännu mer för att kunna erbjuda ytterligare upplevelser för fler i staden.

Nämn några av de arrangemang och aktiviteter som du ser fram emot i parken i vår?
– Jag ser fram emot att enligt tradition få fira olika högtider i parken. Som tidigare år kommer vi bland annat att fira valborg, Eid al-fitr (firas i slutet av fastemånaden ramadan), midsommar och romska nationaldagen. Vi kommer även att fortsätta med våra populära dansbandskvällar på Brändan, utveckla parkens stadsodlingsområde och skateverksamhet. Även det uppskattade streetfood-torget kommer tillbaka med ännu fler matvagnar och nya inslag på platsen.

Vilka nyheter kan Folkets Park presentera i år?
– Vi kommer äntligen att öppna upp Ridhuset! I den nyrenoverade lokalen kommer vi bland annat att arrangera barnteater och filmvisningar. Inom kort kan vi även presentera ett nytt allsångskoncept och en rad nya arrangemang och satsningar. 2018, vågar jag lova redan nu, kommer bli ett riktigt bra år och jag hoppas att vi kommer locka till oss ännu fler Malmöbor.

Vilken publik skulle du vilja se mer av i parken?
– Vårt mål är att Folkets Park ska vara en park för alla men besöksundersökningen från i höstas visar att inte riktigt alla hittar till parken. Vi behöver nå ut i större utsträckning till framför allt ungdomar och pensionärer. Jag har under hösten träffat ungdomar från olika delar av Malmö för att höra på vilket sätt parken kan bli en plats för dem. Det har verkligen varit intressanta och roliga möten. Ungdomarna hade många goda och kloka tankar som jag kommer ta med mig. Under våren planerar vi att träffa pensionärer för att få med deras perspektiv i den kommande planeringen.

Vad är några av utmaningarna som Folkets Park har under 2018?
– Den största utmaningen just nu är att hitta hyresgäster till de lokaler som står tomma i parken. Vi planerar några riktigt stora produktioner under 2018 och utmaningen där blir att sätta en bra infrastruktur så att parken hinner vila mellan arrangemangen. Det är viktigt att vi har en bra balans mellan att vara en plats för arrangemang och en park dit människor kan komma för att ta det lugnt och socialisera.

Intervju: Adrian Hörnquist